Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagogisessa toiminnassa korostuu kokemuksellisuus, elämyksellisyys ja yhteisöllisyys. Hevostoiminta on konkreettisesti tallilla tapahtuvaa toimintaa jossa opetellaan vuorovaikutustaitoja, tunnistamaan ja käsittelemää tunteita ja tunnelmia. Se sopii syrjäytyneille ja syrjäytymisen uhan alla oleville. Toiminnan keskipisteenä on hevonen, jonka hyvinvoinnista huolehtiminen antaa raamit toiminnalle ja jonka kautta asioita voidaan peilata omaan elämään, esim. ruokailun tai puhtauden merkitys. Hevosen kanssa toimiminen on voimaannuttava kokemus, josta saa lisää iloa, voimaa ja rohkeutta jokapäiväiseen elämään.

Toiminnassa voidaan olla hevosen kanssa monella tavalla: hoidetaan hevosia, ratsastetaan, ajetaan kärryillä ja käydään vaikka uimassa tai metsässä kävelyretkillä hevosen kanssa, nämä katsotaan jokaisen asiakkaan tarpeen mukaan,

Sosiaalipedagogista hevostoimintaa voidaan toteuttaa yksilökäynteinä tai ryhmämuotoisena toimintana. Asiakas voi hakeutua toimintaan ottamalla suoraan yhteyttä Pipsa Wagneriin puh. 040 5121 432 tai kunnan sosiaalitoimiston kautta.

Järjestämme Pelastakaa Lapset ryn kanssa yhteisöllisiä ryhmätoimintaviikonloppuja, joissa käytämme myös sosiaalipedagogisen hevostoiminnan menetelmiä.

Katso video Pelastakaa Lapset ryn Läheltä tueksi –hankkeesta, jossa olemme mukana: https://www.youtube.com/watch?v=elpvigQj4_c

Pipsa on suorittanut Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajakoulutuksen (25op) Etelä-Pohjanmaan opistossa vuonna 2012.

SPHT-yhdistys: www.hevostoiminta.net