Turvehoidot

TURVESAUNA 40 €

Turvesauna on suomalaisten kehittämä tapa nauttia turpeen monipuolisista vaikutuksista. Hyväkuntoinen asiakas voidaan naamioida turpeella päästä varpaisiin. Turpeeseen naamioituneena istutaan noin 60 asteen lämpöisessä, kosteassa, tahriintumiselta suojatussa saunassa korkeintaan 20 minuutin ajan.

Hinta sis. saunan, laudesuojat, pyyheliinat ja opastuksen.
Min 3 henkilöä.

KASVONAAMIO 20 €

Kasvonaamio tehdään huoneenlämpöisellä tai lämmitetyllä turpeella puhtaalle iholle. Turve levitetään paksuksi kerrokseksi. Noin 10 - 15 minuutin kuluttua turvekerros poistetaan ja kasvot puhdistetaan kostealla pyyhkeellä. Välittömästi hoidon jälkeen ei käytetä ihovoiteita, sillä turpeen humusaineet vaikuttavat vielä tasapainottavasti ihohuokosissa.

Yleensä turve sopii myös herkälle iholle. Se puhdistaa, kuorii, kosteuttaa ja pehmentää ihoa sekä kiihdyttää pintaverenkiertoa. Lämmitettyä turvetta käytetään ihonpuhdistuksen yhteydessä, jolloin se avaa ihohuokoset

Hinta sis. turpeen ja pyyhkeen.

JALKAHOIDOT 24€

Jalkahoito tehdään niin, että jalat laitetaan kahteen lämmintä turvetta sisältävään muovipussiin ja sitten noin 50-asteiseen vesihauteeseen. ja annetaan vaikuttaa 20 minuuttia. Hoito parantaa ääreisverenkiertoa ja pehmentävät kovettumia.

Hinta sis. turpeen ja pyyhkeet.

LEHTOSUON HOITOTURVE

Purolassa käytetään Lehtosuon Hoitoturvetta, joka on puhdas suomalainen luonnontuote. Se nostetaan suosta käsin koostumuksen rikkoontumisen estämiseksi. Hoitoturpeeksi hyväksytään vain paras raaka-aine, joka jauhetaan erittäin hienoksi massaksi heti nostamisen jälkeen. Turvetta ei kuivateta eikä siihen lisätä mitään, ainoastaan maatumattomat puunpalaset poistetaan.

Tärkeimmät terapeuttiset aineet ovat humushapot (28,5 %) sekä fulvohapot (10 %). Lisäksi turve sisältää monia ihoa hoitavia aineita, kuten kuparia, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä.

Ennen hoitoa on syytä selvittää asiakkaan terveydentila ja kunto. Kokovartalohoito ei sovi sydänsairaille, verenpainetautia tai syöpää sairastaville eikä myöskään raskaana oleville. . Allergiselle iholle on hyvä aluksi kokeilla turvetta pienelle alueelle, sillä siitepöly- ja hartsiallergisille turve ei sovellu.