Ratsastus

KAHDEN TUNNIN MAASTORATSASTUS 58 €

Kahden tunnin töltti- tai laukkamaastossa vauhti sovitetaan ratsastajien kokemustason mukaan, ratsastus tapahtuu vaihtelevasti metsäpoluilla ja -autoteillä. Osallistujia 2-6 henkilöä.

Aloittelijoiden kahden tunnin maastossa on aluksi tunti hevoseen tutustumista, hevosmiestaitojen opettelua, ratsastuksen perusteita ja sitten käydään noin tunnin mittaisella maastoretkellä vaihtelevassa maastossa. Osallistujia 2-4 henkilöä.

PUOLEN PÄIVÄN RETKI 88 €

Ratsastajille, jotka omaavat ratsastuksen perusteet ja hallitsevat hevosen myös laukassa, järjestetään vauhdikkaampi retki pitkin polkuja ja metsäautoteitä. Retkieväät ja nokipannukahvit nautitaan kodalla matkan varrella. Ratsastusta on yhteensä reilu kolme tuntia, retken kokonaiskesto n. 4,5 tuntia. Osallistujia 4-6 henkilöä.

KOKO PÄIVÄN RETKI 130 €

Kokeneemmille ratsastajille koko päivän vaellus vaihtelevassa maastossa. Päivä alkaa hevostenlaitolla klo 10 Purolassa, matkan varrella pari lyhyttä taukoa ja tunnin lounastauko kodalla, jossa retkieväät ja nokipannukahvit. Kesto noin seitsemän tuntia. Osallistujia 5-6 henkilöä.

KAHDEN PÄIVÄN VAELLUS 290 €

Kokeneemmille ratsastajille kahden päivän vaellus vaihtelevissa maastoissa. Päivä alkaa hevostenlaitolla klo 10 Purolassa, matkalla tunnin lounastauko kodalla, jossa retkieväät ja nokipannukahvit. Iltapäivällä saapuminen Ranta-Hännilään Maatilamatkailu Hepoharjuun, jossa saunominen, päivällinen ja yöpyminen. Aamulla matka jatkuu toista reittiä takaisin Purola Farmille, matkan varrella retkieväät. Perillä noin kello 14.30. Osallistujia 5-6 henkilöä.

ASKELLAJITUNNIT

Askellajitunteja koulutetun ohjaajan pitäminä ryhmätunteina lapsille/nuorille sekä aikuisille joka viikko maanantaista torstaihin. Tunnit ovat pienryhmätunteja, joissa 2-4 ratsastajaa. Ratsastustunnit pidetään 20x50m kokoisella valaistulla kentällä, talvella pääsee myös peltobaanalle!

Hinnasto 1.1.2021 alkaen:

Kausikortti syksy 2021, 17 kertaa (vkot 33-50, ei vko 42)  425€ (25€/kerta) voi maksaa yhdessä (31.8.) tai kahdessa erässä (31.8. ja 30.9.), saman perheen toinen kausikortti 391€ (23€/kerta).

10-kortti, on voimassa 12 viikkoa, hinta 300€ (30€/kerta)

5-kortti, voimassa 6 viikkoa, hinta 157€ (31,40€/kerta)

Irtotunti, 33€/45 min

Yksityistunti 45€/45 min

Kaksaritunti 40€/45 min

Poissaolot voi korvata kahden viikon sisällä toisella tunnilla, sovi etukäteen Tuulin tai Pipsan kanssa.

Opettajana tunneilla toimii FEIF l-tason ja Tölt in Harmony ohjaaja sekä CwC-istuntaohjaaja Tuuli Paananen.

ISTUNTATUNNIT

Tuuli on myös Coaching with Connection -istuntaohjaaja ja meillä on nyt mahdollista saada istuntatunteja yksityistuntina (45 min, 50€ tai parituntina 45min, 90€/pari) Purolan hepoilla tai omalla hevosellasi Purolan kentällä.

TALUTUSRATSASTUSTA 5€

Kesällä aamupäivisin talutusratsastusta kaksi kierrosta, pihapiirissä majatalon pienille ja vähän isommillekin asiakkaille. Kysy Lumilta.

Kaikki ratsastukset varataan puhelimitse; Pipsa puh. 040 5121 432.

HINTOIHIN SISÄLTYY

Hintoihin sisältyy turvakypärä, vaelluksille kypärän alle kypärähuppu, topparatsastushanskat ja heijastinliivit. Muuten ratsastajalla tulisi olla säänmukainen pukeutuminen: tarpeeksi lämpimästi sekä sadekelillä sadetakki ja -housut ja jaloissa olla muut kuin täysin tasapohjaiset kengät, jotka voivat luiskahtaa jalustimesta läpi. Meillä on lainattavissa vaelluksille muutamia talviratsastussaappaita ja talvihaalareita.

Islanninhevosretkillä ikäraja on 12 vuotta ja painorajoitus 90 kg.

SRL vakuuttaa tapaturmien varalta satunnaisratsastajat, alkeiskurssilaiset ja leiriläiset, mutta vakituisesti väh. 3 kertaa kuussa ratsastavien pitää liittyä joko SRLn jäseneksi jonkun seuran kautta esim. Suomen Islanninhevosyhdistys tai Suomen Vaellustallien liitto tai hankkia Green Card. Lisätietoja: http://www.ratsastus.fi/greencard

Maksuvälineenä käy käteinen, ja voit maksaa myös Tyky-kuntoseteleillä, Tyky-onlinella sekä Smartumeilla, Virikeseteleillä ja Sporttipassilla. Korttimaksuina (iZettle/SumUp) voi käyttää seuraavia: MasterCard, Visa, DinersClub ja American Express sekä pankkikortit.

Peruutukset ratsastustunneille on tehtävä puhelimitse edelliseen päivään klo 18.00 mennessä, sairaustapauksissa samana päivänä 12.00 mennessä, korvaava tunti tulee sopia mahdollisimman nopeasti ja käyttää 2 viikon sisällä, muuten tunti jää korvaamatta.

Maastoihin  peruutukset on tehtävä puhelimitse 2 vuorokautta aikaisemmin, muuten varauksesta peritään peruutusmaksu, joka on 50% hinnasta.

Vaelluksiin ja leireihin sovellamme yleisiä matkapakettiehtoja.

Yrittäjä voi peruuttaa tunnit ja retket, jos ohjaaja sairastuu eikä saada toista tilalle, jos minimiosallistujamäärä ei täyty tai ilma on hevosille ja ratsastajille kohtuuton;  helleraja +25 ja pakkasraja -15 astetta, ukkosella ja myrskyllä ei myöskään ratsasteta. Mikäli olet epävarma järjestetäänkö ratsastusta, niin ota yhteyttä!

OHJEITA

Tallisäännöt (pdf)

Ohjeita ratsastajalle (pdf)

LEIRIT, VIIKONLOPUT JA KOULUTUKSET

NUORTEN LEIRIT

Purola Farmilla järjestetään 3-5 päivän vaellusratsastusleirejä ympäri vuoden. Ohjelman mukaan ratsastetaan maastossa kolme-neljä tuntia päivässä ja kerran on pidempi vaellus. Leireillä viihdytään kavereiden kesken ja tietenkin hevostellaan, toltätään ja hoidetaan ihania ja lempeitä issikoita, opetellaan uusia asioita esim. maastakäsittelyä sekä nautitaan luonnosta ja vuodenajoista. Jokainen leiriläinen saa oman hoitoissikan.

Majoitus majatalon kivoiss huoneissa ja ruuaksi on joka päivä hyvää kotiruokaa! Yleensä lounas nautitaan vaelluksen aikana kodassa. Leireille on vaatimuksena vähintään 12 vuoden ikä ja ratsastuksen perusteiden hallinta. Leiri voidaan myös räätälöidä kaveriporukalle sopivaksi, min 4 osallistujaa.

AIKUISTEN LEIRIT JA VIIKONLOPUT

Aikuisten leirejä ja viikonloppuja järjestetään pitkin vuotta. Leireillä nautitaan issikoiden ja luonnon voimaannuttavasta vaikutuksesta, hyvistä ruuista, turvesaunassa rentoutuneesta kehosta ja hyvin nukutuista öistä majatalon rauhallisissa huoneissa. Leirit ja viikonloput voidaan myös räätälöidä kaveriporukalle sopivaksi, min 4 osallistujaa.

Yliyön kestäviin leireihin, maatilalomiin, ratsastusviikonloppuihin, kursseihin ja valmennuksiin sovellamme yleisiä matkapakettiehtoja.

Toimituskuluna peruutustapauksissa peritään 1.7.2018 alkaen 100€.

KOULUTUKSET JA VALMENNUKSET

Purolassa vierailee myös useita eri kouluttajia ja tilalla järjestetään säännöllisesti askellajivalmennuksia SRLn huippuvalmentaja ja FEIF ohjaaja (level 3) Sirpa Brumptonin johdolla.

Lisätietoja puhelimitse Pipsa puh 040 5121 432 tai pipsa@purolafarm.fi.

Seuraa tapahtumiamme myös FBssä: www.facebook.com/purolafarm.fi/